FÖREBYGG KOPPELDRAG – såhär tränar jag min valp

Förebygga koppeldrag? Går det? Ännu en av de vanligaste frågorna jag får inom hundträning! Hur fasen gör man för att hunden inte ska dra i kopplet – eller för att valpen inte ska börja med det?!

Igår skrev jag om inkallning – och detta går lite hand i hand med det. Fast ändå inte…

Här är onsdagsvideo om just detta: förebygg koppeldrag!

Så… Om valpen inte lär sig sambandet mellan att dra och att få komma framåt, så är mycket vunnet. Det är en av anledningarna till att jag inte använder, eller rekommenderar, flexikoppel. Åtminstone inte med halsband! För då får vi ju exakt den känslan: när det drar åt i halsen kommer jag framåt.

Och som alltid: träna! Tänk på hur många gånger du belönat ”sitt” eller ett trick! Du behöver träna (och belöna) att gå fint i koppel minst lika mycket! Det är ett helt onaturligt beteende och kommer inte av sig självt. Så träna! Förebygg koppeldrag gör du bäst genom att öva på det du vill ha!

förebygg koppeldrag valp

Guns halsband har jag skrivit om här. Och jag använder hennes torrfoder som ”godis”, förresten!

Hur gör du? Jobbar du med att förebygga koppeldrag? Berätta gärna i en kommentar!

Vi hörs imorgon!

Från och med nästa vecka kommer jag att blogga torsdagar till söndagar. Youtube fortsätter varje onsdag och söndag!

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.