FUCK BLACK FRIDAY

Fuck singles day, fuck black friday, fuck hela jävla julhandeln och ständiga sms och mail om nya erbjudanden. Jag är så trött på skiten. Låt mig berätta:

Köpfritt år. Nästan.

Det absolut bästa jag gjorde år 2018 var att sluta köpa grejer. Jag kan räkna på en hand de saker jag köpt som inte varit totalt nödvändiga (mat räknas inte…). Jag har såklart fått bättre ekonomi av detta, vilket varit helt nödvändigt på miniliten föräldrapenning. Men en annan sak som hänt, som jag inte riktigt var beredd på är att jag fått både mer tid och sinnesro. Jag hade inte innan förstått hur mycket tid alla mina prylar tog, att plocka undan dem, att ha dem, att hålla på med olika förvaringssystem. 

En av de saker jag köpte var ett nytt objektiv. Älskar att fota hundar ju <3

Och när man väl gjort en sådan omställning, då blir man liksom medveten om hur otroligt mycket grejer man BORDE köpa. Om man frågar företagen, alltså. Herregud, man fullkomligt bombarderas med ”erbjudanden” och ”deals” hela året. I mobilen, på mailen, på varenda hemsida man besöker. Mot hösten eskalerar det och jag är så oerhört trött.

Jag vill inte vara med. Som företagare eller privatperson. Och även om mitt företag, och andra små hundföretag, inte är de som skapat den här hetsen så känner jag ändå att jag måste ta ställning. Inte mot mina kollegor eller ens konkurrenter, som sagt. Jag vill vara tydlig med att jag inte riktar detta mot er!

Jag tror att vi är många som är trötta på alla dessa kampanjer och specialdagar. Och ni som inte är trötta kommer fortfarande att kunna hitta massor av grejer! Bara inte här.

Ovärderligt. 

Inga black friday deals hos mig

För jag skippar att fixa erbjudanden nu på black friday. Det är en fis i rymden men ändå. JAG kommer inte att skicka en massa mail om deals på fredag. Jag fattar att det kanske inte är så smart rent företagsamt men jag skiter i det just nu. Jag tänker lite långsiktigare än så. Och jag tror att ni som läser detta förstår. Jag kommer att behålla priserna exakt som de är och jag tror helt ärligt att ni som gillar mig och det jag gör, ändå kommer att stötta mitt arbete på ett eller annat sätt.

Och jag ger gärna bra erbjudanden till er såklart, men inte en dag som black friday. Jag gillar er och fixar gärna sjyssta priser och varianter! Men! Jag vill inte att ni ska ”fynda” mina kurser eller foton. Jag vill att ni ska känna att ni investerar i er själva, er hund och er tid. Det är inte meningen att man ska impulsköpa mina tjänster. Mitt mål är att alla som anlitar mig ska känna att ”JÄVLAR vad kul detta var – nu kör vi!”. Det kommer jag inte att uppnå genom deals på den ena konstiga konsumtionsdagen efter den andra. 

kooiker valp

Jag hoppas att ni förstår vad jag snackar om. Ni som tycker att jag gör bra skit kan såklart fortsätta köpa mina grejer, men det finns andra sätt att stötta. Dela detta blogginlägg, rekommendera mig för era vänner, gilla mina bilder på instagram. Tusen sätt finns. 

Jag gillar er. Okej? Jag vill ge er grymma grejer. Men jag vill inte bidra till denna hysteri. 

Handla med hjärnan. KRAM

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.