Helgens projekt: trädgården

I helgen satte vi äntligen häck! Jag tänkte därför visa hur trädgården såg ut när vi köpte huset och så har jag givetvis dokumenterat helgens grej så det ska jag berätta om!

2015

Här har det ändå röjts en hel del, för man kunde inte ens gå runt husen när vi köpte. Och det var massor av staket och småhus överallt. Alltså ö.v.e.r a.l.l.t.

Berget/kullen här är numera skalad från gräs och mycket roligare! Två bilder ner ser ni staketet man skymtar i bakgrunden, som referens. Så ser ni att det hänt en hel del dessa år!

Och nu har hela gräsmattan jämnats ut och staket är uppe. 

Helgens grej:

Förmiddagen.

Vi började dagen med att lämna kiddo hos kompisar! Petter började gräva en ränna att sätta plantorna medan jag lämnade och sen när jag kom hem så kunde jag börja sätta häcken. 

Bortom staketet är alltså en golfbana. 

Så, pinnarna som syns i bild ovan användes som avståndsmätare mellan plantorna. Jag var faktiskt rätt jävla grym på att sätta plantor, om jag får säga det själv! Dock tyckte mina knän att det var skittråkigt rent ergonomiskt, men men. Tyckte att det var kul och lagom svårt (alltså lätt fast inte tråkigt) och det gick rätt fort. Så gött med konkreta grejer, överlag. Man ser ju hur det går framåt hela tiden, så tillfredsställande. 

Eftermiddagen.

Pippi var borta till nästan 14.00 så fram tills dess fick vi rätt mycket gjort. När han är med så går det inte riktigt lika fort hehe. Men VÄLDIGT mysigt, kändes som mycket drömmig familj.

Fick springa och hämta rymmaren då och då. Och ibland ville han rycka upp plantorna också, och blev såklart skitarg när jag inte lät honom. 

Golfbollar everywhere. Sjukt att denna till och med vuxit in i trädet. 

På första längan var det jättemycket krångel med rötter så det tog tid av den anledningen också. Men så är det alltid – det tar längre tid än man tror. Och på ett sånt här gammalt ställe, där allt är snett och krokigt, så stöter man alltid på överraskningar av olika slag!

Natten

Eftersom det just tog längre tid än vi trott så fortsatte vi efter barnet somnat.  Vi höll på till halv tolv! Men då var vi sjukt trötta. Jag hade köpt snacks men till min stora besvikelse hade jag köpt LINSbågar och inte ostbågar. Kände mig riktigt kränkt. Lät mig luras av att det stod CHEDDAR så stort på, tror jag. Mår fortfarande illa när jag tänker på det nu. HUR VÅGAR DE? Tror de att jag vill ha NYTTIGHETER när jag köper en påse snacks på macken en lördagkväll? VA? VA?!?!??!?!??!

SÖNDAG

På söndagen var vi rätt möra i kroppen, och dessutom hade barnet party mellan 2 och 4 typ så bra sömn blev det IKKE, vill jag lova. Men men. Vi satte igång och försökte underhålla Pippi ett tag. Vid elva sov han så då stack jag och fixade lunch. Väntade dock med att äta tills han vaknade för ville sätta fler plantor först. 

Jag drog många ”snygg häck”-skämt på instagram stories. Sen hann jag tyvärr inte mer för klockan två kom byggkonsult som vi skulle snacka bygglov med. Och sen skulle jag på ett hemligt möte hehehehhehe

Petter jobbade dock ihärdigt till halv elva ungefär. Vi blev inte klara med allt som vi ville men så är det ibland. Det tar alltid längre tid än man tror!

Nu ska vi låta detta växa! Ska visa till sommaren hur det blev!

Vi hööööörs <3

2 Comments

 1. Wilda 11 oktober, 2018 at 19:40

  Jäklar vilket jobb! Vilken envishet! Och haha häck-skämten måste ju ha haglat :p Så roligt ju, haha.

  Reply
  1. Lilly 12 oktober, 2018 at 13:42

   Haha jaaaa, alltså man har ju att göra 😀 Och jag värnar hårt om min göteborgska sida så då är ordvitsandet av hög importans hehehe

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.