HITTA MOTIVATION TILL HUNDTRÄNING – 3 starka tips när du har en träningssvacka

Motivation till hundträning, va? Ibland har man svackor. Det är okej. I detta inlägg ger jag mina bästa tips för att hitta motivationen igen!

GÅ TILLBAKA TILL KÄRNAN

Varför gör du detta? Varför vill du träna din hund? Vad är det som gör att du inte hittar motivationen nu?

Att hitta motivation till hundträning är lättare om det kommer inifrån. Så fråga dig själv detta så kan du komma åtminstone ett litet steg närmre den där peppen!

motivation hundträning
Jag går tillbaka till kärnan i en massa olika grejer jag får svackor i! I detta klipp pratar jag en del om varför jag jobbar med bloggandet, bland annat.

BESTÄM DIG FÖR EN SAK

Begränsa dig. Begränsa ditt område för hundträningen. Även om du har ett större mål, till exempel ”kunna gå trevliga promenader utan att hunden drar i kopplet” eller ”klippa klor” så behöver du inte träna på hela grejen.

Träna på kontakt, eller att kunna hålla en tass. Att kunna ta på sele utan krångel. Eller att vänster sida är en kul plats för hunden att vara på.

Begränsa dig. Så blir det inte övermäktigt. Ta en liten del i ett moment. Och träna enbart det.

SÄTT KLOCKAN

Jag gillar två minuters-pass. Detta är också ett sätt att begränsa sig och jag jobbar hårt med att ställa klockan på nästan allt jag gör. Fick nyligen veta att dte finns ett begrepp för det: batch working – och här är ett superbra inlägg om det.

Vad gäller just hundträning så sätter jag klockan på 2 minuter. Då hinner man inte tänka under själva passet. Man tänker innan – vad ska jag göra, vad ska jag belöna. Sedan kör man allt man har! Två minuter är nästan ingenting, det klarar du!

Välj en liten grej att träna på, sätt klockan och KÖR!

motivation hundträning

Alla dessa grejer får jag göra nästan dagligen. Inte för att få hunden tränad men för att få annat gjort. Alltså:

  1. Varför vill jag göra detta? Varför vill jag inte? Vad hindrar mig nu?
  2. Plocka ut en liten del av det
  3. Begränsa tiden

Har du några dundertips för att komma igång och hitta motivation till saker? Dela gärna med dig i kommentarerna! <3


Relaterad läsning:

Mina budord i valpträningen

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.