HUNDBLOGG – varför?

Nu har jag snart bloggat varje dag i tre månader. Jag vill berätta lite om varför jag har gjort det!

Saknade en bra hundblogg 

Jag har varit en bloggläsare i över tio år. Följt alla möjliga typer och tycker att det är en jäkla kul form. Oavsett om det gäller mer personliga livsstilsbloggar eller faktaspäckade varianter med tydlig nisch, så är det ett trevligt sätt att läsa och ta del av information, vackra bilder och text. Som komplement, eller ersättare, till den vanliga sortens månadstidning där man kan bläddra och läsa och mysa. 

Jag har saknat bloggar inom nischen hund. Hundbloggar, på riktigt. Bloggar som jobbar på ett seriöst sätt. Om man ser till vanlig människoträning och bloggar inom den nischen, så finns det massor att välja bland och tydliga personligheter bakom. Varför inte inom hund? Jag tycker att det antingen blir artiklar eller krönikor när hundfolk skriver. Jag saknar det personliga! Och jag saknar frekventa uppdateringar. 

hundblogg

Min egen redaktion, min egen hundblogg

Jag har själv försökt blogga i många omgångar och fastnar alltid. Fram tills nu. Nu har jag satt upp mål. Hittat inspiration inom andra nischer, jagat strategier och upplägg. 

Sedan jag började betrakta detta som jobb så har jag insett hur mycket som krävs för att skapa en bra blogg. Det är planering, det är idéer som ska förverkligas, det ska researchas, det ska skrivas, redigeras, fotas, länkas, publiceras i rätt tid, delas. Tar tar mycket tid! Och är väldigt kul! Det är inte bara att skriva ett inlägg då och då och vara nöjd. Inte för någon annan stor bloggare, och inte för mig. Så.

Nu är vi här. 3 månader in och jag har skrivit så mycket att jag nu börjar hitta en röd tråd. Min ton, min nisch. 

hundblogg hundträning

En enkel hundträningsblogg

Precis som med att hålla kurs tycker jag att det svåraste är att prata på ”allas nivå”. Det är skitsvårt! En tycker att ett inlägg är pedagogiskt och ögonöppnande – och de mer pålästa tycker att det är för förenklat. Jag kan inte tala på allas nivå. Och då kommer vi till det stora målet med denna blogg: att hundägare ska bli peppade till att träna hund! Alla hundägare, inte bara de som redan kan. 

Många av de inlägg jag skriver tänker jag att jag hade behövt läsa innan jag skaffade min första hund. Ställer mig ofta frågan: ”vad hade Lilly behövt läsa om för 5 år sedan?”. Sen skriver jag. 

Så även om jag givetvis håller mig uppdaterad på forskningsfronten skriver jag främst till en målgrupp som inte har tid (eller lust) att sätta sig in i varenda begrepp och uttryck. Mitt mål är att få fler att finna glädje i hundträning. Jag rekommenderar Per Jensen och Anders Hallgren för de som vill läsa mer ingående ”nördigt”. Här vill jag hålla det lättsamt, utan att för del delen kompromissa med sanningshalt. 

Jag vill nå ut med riktigt bra information. Skapa bra innehåll. Göra det enkelt och tillgängligt. Oroa er inte – jag läser allt jag kommer över. Jag håller mig uppdaterad!

Hoppas att ni gillar <3 Vi hörs imorgon!

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.