HUNDBLOGGAR (OCH VANLIGA) JAG FÖLJER

Bloggar finns under nästan alla kategorier: mat, mode, teknik, you name it. Men STORA bloggar inom ämnet hund är det rätt skralt med. Inget illa om det, jag har själv ingen stor hundblogg (ungefär 3000 unika läsare per månad). Men jag har också saknat en sådan väldigt mycket.

En blogg som är som de stora, det vill säga med genomtänkt publiceringsschema, fina designer, bra texter och bilder och sånt. Därför handlar de flesta bloggar jag läser om annat än hundar. Här kommer en lista med bloggar jag följer och inspireras av! Men först:

HUNDBLOGGAR lista

Hur ofta läser jag bloggar och hundbloggar?

Det snackas också himla mycket om bloggdöden, att med instagram och andra *snabba* plattformar så dör bloggen. Och visst, för att snacka och berätta korta grejer eller snabba tips så är det väl så. Men alla googlar. När jag söker hjälp med en specifikt problem så googlar jag det. Då är bloggar betydligt bättre.

Jag är även ganska trött på exempelvis instagram, där det nästan känns som en tävling mot algoritmerna för att de som följer mig ens ska se mina inlägg… Och jag finner mig själv oftare och oftare läsandes långa blogginlägg med många bilder. Jag älskar bloggen, och konsumerar olika typer av bloggar varje dag. Hade säkert gjort det mer om jag inte så lätt fastnade i instagramscrollandet också hehe

När man googlar instagrams algoritm…

Hundbloggar

Några hundbloggar som jag återkommer till är:

Hund Helt Enkelt: även detta en otrolig duo, som startat upp ett riktigt kul hunderi tillsammans. Åsa Jakobsson och Ulrika skriver om hund – helt enkelt. Otroligt nyttiga inlägg! Och snygga bilder, förstås. Finns även på facebook, där de är riktigt vassa!

hund helt enkelt hundblogg
Åsa + Ulrika = YAY!

Apportering till vardag och fest: Denna duo har bloggat länge och var en av de första hundbloggarna som jag började ”följa”. Jaktapportering, absolut, men också bra om klickerträning och om att lära in olika vardagsgrejer. Positivt och lärorikt! Och bra på att svara kommentarer, stort pluspoäng!

Echosierra: startade 2010 och är även detta en blogg jag följt väldigt länge, via mailen. Old school ju haha. Men mycket trevliga inlägg både om vardagen med tax men även tankar om hundträning i allmänhet. Nu när jag är inne på webbläsare ser jag att huvudsidan inte fungerar men man kan klicka omkring i arkivet så får man massa fint!

High5: Helene är en av Sveriges främsta hundtränare och instruktörer. I bloggen delar hon bra tips kring tävlingslydnad och känns alltid snäll och genuin.

Sen har jag några som jag är inne och läser när de delas i gruppen Hundbloggar! eller andra sidor på facebook. Men saknar kontinuitet i publiceringarna och även bilder på skribenten. Jag klarar heller inte av bloggar med plottrig design eller tusen annonser. När inga uppdateringar kommer på flera veckor eller när man inte får se skribenten blir också tråkigt. Note to self: ta fler självporträtt!

Kul barn man har… Alltid spänna sig med underbett när det är foto-tajm haha

Vanliga bloggar jag följer

Vanliga bloggar finns det desto fler av! Jag gillar som sagt när det finns tanke bakom inläggen och även ordningen på dem. Snygg design, fungerande länkar (!!!) och bilder på skribenten är svinviktigt för att jag ska fortsätta läsa en blogg.

Teknifik: här har vi en kvinna med en plan! Jäklar i lådan vad hon har skapat. På två år har hon blivit totalt ledande inom sin nisch – teknik. Detta genom grymt förarbete, strategi och att sköta bloggen som ett företag.

Att få ett så ”torrt” ämne att bli lättillgängligt och snyggt är inte fy skam. Och givetvis är tekniken bakom själva bloggen (länkar, layout, allt) jättebra. En riktig inspiration i bloggandet!

En riktig stjärna!

Sandra Beijer: har läst denna blogg sedan starten. Återkommer till den då och då och förundras över variationen på inläggen (utan att bli för spretigt obs) och alla fina bilder. Rent nöje att läsa!

Inte kommentarsfälten så mycket längre dock, folk är sjuka i huvudet kan jag känna ibland. Sandra får ta skit för i princip allt, vilket jag tycker är absurt. Särskilt från folk som anser sig vara feminister, sorry men att trycka ner andra kvinnor är ej nice. Särskilt inte för skitgrejer och utan konstruktivitet. Hycklare.

Slow Fashion: en blogg om hållbart mode av Johanna Nilsson. Började följa när jag blev gravid och hade någon helt sjuk utrensning hemma. Minimalism, mode men även massor av bra tips angående företagande och bloggande. Fin blogg!


lilly norfeldt
Ja, jag är kanske lite naiv som vill förändra hundbloggandet. Men här är jag ändå…

Saknar ”genomtänkta” hundbloggar.

Alltså saknar det såpass mycket att jag startade en själv, ju. Och jag vet att alla bloggar är mer eller mindre genomtänkta såklart, inte att någon annan hundblogg är dålig. Inte att min är särskilt bra heller, haha. Bara ni vet KÄNSLAN man får av att gå in på någon blogg och så vipps är man i deras värld. Underbara Clara och Elsa Billgren gör sådana också. Och det är även en sak de tre ovan listade ”icke-hund”bloggarna har gemensamt. En egen liten värld. Mix av inlägg, men med den gemensamma röda tråden. Jag älskar det! Vill se mer av sådant här i hundvärlden!

Har någon tips på bra hundbloggar? Eller skriver du själv en blogg? Lämna gärna en kommentar så jag får läsa <3

(Visited 9 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Erica Stålhammar 27 september, 2019 at 20:54

  Jag måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg. Blir super inspirerad och fastnar lätt med att bara klicka mig runt bland gamla och nya inlägg 🙂

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 28 september, 2019 at 19:04

   Åh, tack snälla! Blev så himla glad av att läsa detta <3

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.