Vad jag inspireras av just nu.

Jag har, som jag nämnde i måndags, haft lite svårt att hitta inspiration till skrivandet. Ganska naturligt, tänker jag, vad man än grejar med. Det går upp och det går ner. Men så har jag några grejer jag gör som ger mig kraft. Och några människor som jag inspireras av. Tänkte berätta om det! 3 grejer.

1. Vänner och hundvänner.

På bild: Martina och Lukas. Framför allt är ju Martina min kompis – men boxer-Lukas och hans idéer om hur hundträning ska gå till inspirerar mig också en massa, hehe. Han har liksom helt andra grejer som svårigheter än vad jag brukar uppleva. Exempel: apportering. 

Snygga, visst?

Just apportering är en svår nöt att knäcka här. Han vet e x a k t vad han ska göra i söket med lösrullen. Men när han ska hämta en vanlig apport så ba ”………….va?”. I min hjärna så är det inte logiskt, men någonstans i hans är det ju det. Något i miljön eller Martinas beteende eller kommandot eller situationen kan vara ”problemet”, det vet vi inte.

Vi får prova oss fram. De kommer ju att knäcka nöten och det är ju det bästa som finns. Den känslan, när man når fram och klarar något man inte klarat innan – den är fantastisk. Oavsett det gäller hundträning eller marklyft hehe. 

Jag träffade Martina när jag höll en kurs i ”aktivering med klicker” för tusen år sedan. Lukas var valp och de var så duktiga! Sen blev vi kompisar och jag är sjukt glad över det. Martina har dessutom ett barn som är halvåret äldre än Pippi så jag använder henne som inspiration och varningsflagga för kommande beteenden. Perfekt! Om ett halvår kommer Pippi springa kunna köra ”huvud, axlar, knä å tå” med mig, till exempel!

2. Böcker och hundböcker

Just nu läser jag som en idiot. Det är underbart! Skrev ju även om detta för ett tag sedan och har sedan dess plöjt en fackbok per eftermiddag. 

hundböcker

3. Bloggare som gör sin grej

Eftersom att jag satsar på detta med bloggeriet och vill sprida jävligt bra innehåll inom hundträning så läser jag även en del bloggar. Så här kommer en lista i listan, 3 bloggar jag älskar nu!

Teknifik

Elin Häggberg har på två år skapat en blogg som gör henne till Personen med stort P inom sin nisch. I detta fall är det teknik. Hon gör det så satans bra! Hittar så mycket inspiration och information hos henne så det är nästan knäppt. En del av min målformulering för denna blogg ligger nära vad hon skapat. Jag tänkte berätta mer om det när denna blogg fyller 3 månader. Rätt snart!

Btw, grejen om att tipsa om andra bloggar kallar hon för ”länkkärlek” och har varit återkommande inslag på hennes månadsrapporter i bloggeriet. Så jävla pepp ju! Lyfta andra och vara bjussig är ju det bästa. 

Linda Hörnfeldt

Entreprenör och inspiratör. Så otroligt driftig och företagsam och dessutom verkar så himla snäll och fin i hjärtat! Läser ofta och peppas om detta med att värdera sin tid, att stå på sig och att lyfta andra. Så VIKTIGT.

Har dessutom hund så pluspoäng.

Wilda Nilsson

En friluftsblogg men så mycket mer! Wilda bloggar i långa inlägg med fina foton och alla inlägg jag läst har varit så matnyttiga. En av mina absolut bästa list-blogginlägg EVER har hon skrivit. Denna. Så jävla kul!

Jobbar i försvarsmakten, har hund, är ute i skogen och verkar i allmänhet vara en grym brud. Det hon skrivit om jämställdhet inom försvarsmakten kan vara det rimligaste jag stött på?

Hennes foton i naturen får mig att vilja rita igen och hennes texter låter e.x.a.k.t som min kille pratar. Så militärt, liksom. Sjukt kul! 

Bild som inte har med texten att göra utan bara är extremt söt hehe

Har ni tips på fler källor till inspiration? Någon bra blogg eller instagram man skulle följa? 

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.