LISTAN: morgonstund har guld i mun osv

Snodd av Sandra såklart hehe

När går du upp?
På vardagar OM barnet inte hållit mig vaken halva natten: 05.30 typ. 
På helgen OM barnet inte hållit mig vaken halva natten: 05.30 typ.
Om han hållit mig vaken halva natten: när han går upp. Inte en sekund innan. 

Älskar morgonen! Framför allt älskar han att INTE sova…

Vad är det första du gör varje morgon?
Om barnet vaknar samtidigt aka jag tar ”sovmorgon” (vill inte påstå att det är så chill som ordet antyder, för oftast är det i samband med pissig nattsömn) så är det blöjbyte och kläder på honom så han kan röja runt medan jag sätter på kaffe. Sen efter någon halvtimme är det grötfrukost för oss båda!
Om jag är någorlunda utvilad: kaffe och går igenom ”att göra”-listan för dagen.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? 
Borstar håret och tänderna? Så kanske 5 minuter.

morgonfrillan

Är frukost viktig? 
Ja, och jag borde bli bättre på att äta den. Men är ju 100% fokus på barnet som har 0 överlevnadsinstinkt och gärna klättrar upp i fönstren så får jag inte hetsa i mig nåt samtidigt som han äter så går det inte. 

Vad äter du till frukost? 
Gröt, oftast. Men ibland ägg. Bästa är när jag och barnet äter gröt tillsammans, så jävla mysigt. Och nu behöver han inte specialgröt längre (recept i länken obs). Nu äter vi samma lika!

Är du morgontrött? 
Inte så mycket nu för tiden?! SJUKT, har alltid varit sjusovare och hatat morgonen. Klassisk nattuggla. Men sen graviditeten, då jag absolut inte kunde sova (bland annat pga manisk) så har jag velat jobba och greja svintidigt på morgonen!

Vad har du för alarm? 
Har typ inte satt något larm sedan barnet kom, haha. Men annars den vanliga på iPhone. 

Hur ser en perfekt morgon ut?
*drömmer*Vaknar tidigt och går upp och sätter på kaffe, käkar något. Allt är tyst och det är frost och mörkt ute. (Eh, ja jag älskar hösten.) Barnet vaknade men lades in hos sin far i stora sängen så de ligger där och snusar ikapp. Det är helg.
Går ut med hund (eller hundar?!) en krispig promenad i soluppgång och när det är helt ljust är vi hemma igen och jag sätter på ännu mer kaffe, kokar ägg och väcker min lilla familj så nätt och ljuvt jag kan. Sen äter vi massor med god frukost. 
Jävlar, blir nästan bitter av att varje helgmorgon inte är såhär nu?!?!?!

Vad är det bästa med morgonen?
Att det är tyst. HAHA är jag en morsa eller?

Hur går du klädd på morgonen? 
I pyjamas. Men har lärt mig att jag måste hoppa i vanliga kläder och ”fixa mig” (lol) ganska snabbt för annars fattar inte min hjärna att det är dag.

Jag har kommit att älska morgonen, vilket är helt bananas i min värld. Men så är det i alla fall. Nu är det dag och jag ska träffa Åsa och fixa lite hemlizar. Vi hörs sen! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.