ÖVERDRIVEN ÄRLIGHET, GULSÅPA OCH VÅRSVACKOR

Jag vill förklara mig. Jag vet inte varför. Kanske är jag bara såpass självupptagen. Men jag vill förklara varför jag plötsligt raserat de murar jag tidigare höll så hårt i. Jag vill berätta om varför jag berättar.

Jag har varit aktiv på *internet* i många år, även i egenskap av hundtränare. Men jag har aldrig berättat. Och när jag började blogga i september så var det just på grund av att jag tyckte att hundvärlden var så…hundig. Att det inte fanns utrymme för någonting annat.

lilly norfeldt

Och de flesta är ju inte enbart hundfolk. Vi är ju mer än så. Och jag kände så väldigt länge, egentligen sedan dagen jag skaffade hund, att jag ville ha mer. Mer än bara hundigheten. Jag skriver denna blogg som vore den till mig själv i början av mitt hundägarskap, på många sätt. Och jag tänkte att om ingen annan gör det så får jag väl göra det själv.

Jag har försökt lyfta lite på locket till olika ”dåliga” saker med mig. jag skriver ”dåliga” för att jag menar mänskliga. Misstag jag gjort, hur jag mår, saker i min historia som inte är smarta. Det är mänskligt och jag känner så himla starkt att jag måste äga den delen av mitt liv. Dessutom tror jag, kanske något naivt, att jag kan göra hundvärlden (åtminstone online) till en lite mer tillåtande plats.

Det kommer ändå alltid snackas.

För jag insåg för ett tag sedan att de som vill snacka skit kommer att göra det ändå. Det finns alltid misstag eller skitsaker att klanka ner på. Hunden kan vara för tjock eller så kan personen ha fel koppel eller ge fel foder eller träna fel.

Och så får det vara men det enda, det lilla, jag kan göra är att skapa min lilla bubbla där man kan vara snäll. Där det finns utrymme.

Så nu gör jag det. Och de som vill snacka kan ju göra det. Jag har åtminstone korten öppna på bordet nu.

lilly norfeldt hundblogg
kooiker

Nu är det fredag, det luktar vår och jag städar med gulsåpa. Livet är rätt jobbigt för mig just nu. Det är så varje vår men ju fler jag går igenom desto mer kan jag lita på att det går över. Det är skönt att känna så. Och jag har mitt barn och min Gun och det kommer att bli bra.

Hoppas att ni har en fin helg! Vi hörs imorgon igen.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.