SAKER JAG GÖR PÅ MORGONEN FÖR ATT FÅ EN BRA DAG

Jag har gått från nattuggla till en morgonmänniska. Det är sant! Från att ha varit som bäst klockan 3 på natten (med resultatet att vara skittrött på morgonen/sova bort halva dagen) är jag nu en early bird. Går upp vid 5.30, och vaknar oftast av mig själv. Eller av barnet… hehe

Det har skett gradvis sedan barnet kom, faktiskt. När han var liten vaknade han såpass mycket om nätterna att jag ofta nästan längtade tills klockan blev över 5 så jag kunde gå upp och skita i natten. Märkligt, jag vet. Men när jag inte längre fann någon poäng i att försöka sova, eftersom jag ändå blev väckt varje kvart, så längtade jag till morgonen. Så att jag kunde lägga natten helt bakom mig. Starta ett nytt kapitel, om man ska uttrycka sig lite småfilosofiskt.

morgon laholm
Så här vackert är det ibland.

Nu sover Pippi bättre men jag fortsätter gå upp tidigt. Det är min tid. Och jag har några grejer jag gör, som jag tänkte jag ska dela med mig av. Inte för att omvända dig som är nattuggla, det vet jag att man inte kan hehe. Även om du vaknar 10 så finns det ju saker du kan göra som ökar sannolikheten för en fortsatt bra dag.

Minimum effort gäller. Det får inte vara jobbigt! På morgonen är man skör. Så detta inlägg innehåller inga tips som ”spring en mil” eller ”gör en grön smoothiebowl med massa nötter och bär” eller så. För det är inte sånt som hjälper mig. Hepp!

ETT: ät frukost. För helvete.

På riktigt. Den behöver inte vara ambitiös eller något! Huvudsaken är att den blir av! (OBS egen åsikt lol)

morgonrutin

Så här glamorös är min frukost idag! Pratade om sårbarhetsfaktorer lite på youtube i lördags. I listan över mina står högst upp: mat. Äter jag inte så blir det skit. Ändå glömmer jag det ofta! Inte bra. Frukost övar jag fortfarande på att äta.

TVÅ: gå ut. Utomhus. GÖR DET!

Nu är det ju oftast en grej vi hundfölk gör automatiskt… Skriver ändå in detta för det är en sån grej som jag insett att jag ÄLSKAR. Jag är ju etthundra procent vintermänniska och jag inser att det är lite provocerande, men jag tycker att iskall luft i lungorna och krispig frost under fötterna gör mig gott. För mig slår det ljumma sommarmorgnar.

Så att bara gå ut och andas ett fett andetag och typ bara känna vad det är för väder har gjort massa bra med mig.

morgonrutin
Man måste INTE vara snygg på morgonen. Herregud.

TRE: vakna långsamt

Låt det ta lite tid. OHHHHHHHHHhehahhha detta är känsligt känner jag direkt. Men jag vägrar stressa på morgonen… Alltså hela förskole/frukost/skaivägtilljobbet-grejen. Morgonkaoset. Jag kan inte. Jag måste vakna långsamt. Därav tidig uppstigning.

Och JA, jag fattar att det inte funkar för alla. Jag fattar det, jag är jätteprivvad som kan göra så här okej. Så är det nu. Jag mår skit hela dagen om jag stressar på morgonen. Och krashar totalt sen. Så jag lägger mig svintidigt och går upp svintidigt. Det är bra för mig. (Plus, jag kan inte göra båda… Alltså, jag kan ej vara uppe till 00. Går och lägger mig 21.30 typ. Så, inte så mycket att avundas där!!)

Jag har insett att jag gillar morgonen av samma anledning som jag gillade natten innan. Tystnaden och ensamheten.

Nu är det fredag! Hoppas att ni får en grym sådan <3

Hörs imorgon!


Relaterad läsning:

Om morgonen

Produktivitet

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.