LÖSA HUNDAR, STRANDKANT OCH SOMMARPLANER

Hej och grattis Sverige på din dag!

Vi var ute nästan hela lördagen. Paddlade, grillade, kastade småsten i strandkanten. Doppade tassarna. En liten ö i Hjörneredssjöarna (som vi besöker då och då och som jag skrev om här om veckan. Konstig plats!) blev tillhållet under många timmar.

Jag älskar detta. Att låta barnet vara barn och hunden vara hund. På en ö där ingen stör (eller blir störd, för den delen) och de kan röja runt. UnghundsGun går aldrig långt från barnet. Hon racear omkring men vi vet alltid att hon är nära. En väldigt skön känsla!

Jag är så tacksam att jag tagit det lugnt med tävlingsmoment och träning av sitt/ligg/tricks-typen. Hon kan inte sitt eller ligg särskilt väl men fasen vilken följsam hund hon är. Och bra på hantering och att vara själv. Så himla skönt att ha lagt fokus på allt det där som inte är så ”kul” träning egentligen. Inte så flashigt, mest nödvändigt. Det har lönat sig.

Att ha hunden lös kräver ju att den inte sticker. För även om jag älskar inkallning så är det inte samma lika som att kunna ha hunden lös. Skrev massor om inkallning i söndags och det kan man läsa om här.

Men inkallning är liksom en slags nödsignal. För mig är det minst lika viktigt att inte behöva kalla in. Alls. Att hunden ändå väljer att vara nära.

Jag kommer ha en tematräning i detta den 16e juni så kom då! Blir riktigt bra, kommer att peppra med bra tips och övningar! Här kan man läsa mer och anmäla sig dit! Kallar ju den inkallningsträning för det är lättast så, men mycket handlar såklart om att ha hunden lös i allmänhet.

Är ju gött att kunna hänga såhär nu när det blir niceare väder.

Jag tänker göra mycket sånt här i sommar och då kommer jag även dra ner på bloggandet. Så efter midsommar blir det mer sporadiska publiceringar. Har kört tors-sön ett tag nu men behöver vila hjärnan lite från allt innehållskapande. Sen till hösten blir det säkert kanon men jag behöver ställa om lite!

Finns ju på instagram också såklart. Ni slipper mig inte så enkelt hehe. Följ mig gärna där!

Hörs imorgon med! Då ska vi på Våxtorps marknad (som förmodligen är 300% viktigare än nationaldagen så) men har förberett ett inlägg YAY

(Visited 15 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Moa Odensten 9 juni, 2019 at 18:10

  Klockrent som vanligt Lilly!
  Så jäkla skönt att veta att man inte är fullständigt ensam bland alla dessa som kanske inte alltid är de lämpligaste hundägarna, men som oftast agerar som de gör av ren okunnighet.
  Och det är så jäkla skönt att veta att inte heller du nånsin ger upp hoppet om att utbilda dessa för att öka livskvaliten inte bara för hundarna, utan även för deras människor!
  Tack Lilly!
  Älskar verkligen att läsa dina insiktsfulla blogginlägg❣️ 😊👌

  Reply
  1. Lilly Norfeldt 9 juni, 2019 at 19:18

   åh, tack snälla du! Vad glad jag blir! <3<3<3

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.