Snabbt jävla recept: ravioli, svamp, tomat och parmesan

Eftersom att jag a.v.s.k.y.r matlagning men är tvungen att utsätta mig själv och min familj för det dagligen sedan 4 år tillbaka (ish) har jag blivit rätt bra på det. Alltså, framför allt på den tråkiga maten. För let’s face it, det KAN vara kul att laga mat, men folk som ba ”jag ääälskar att laga mat” älskar inte trött fiskpinne med mos. De älskar att mys-laga GOD mat. Och det är ta me fan en annan femma. Det är ICKE samma. INTE. NOPE. Att planera, laga och äta tråkig vardagsmat som är *praktisk för matlådor* är så otroligt osexigt så jag smäller AV.

Ok, end of rant. Jag ANTAR att jag inte är ensam om att känna såhär. Och eftersom jag 

  1. Är så jävla trevlig. Och
  2. Har total idétorka här på bloggfronten just nu

Så ska jag bjussa ett recept. Gillar ni så är det asviktigt att jag får veta ok? Då kanske jag gör fler och blir den nya mat-Tina. MEN då måste ni säga, annars kan jag o-m-ö-j-l-i-g-t veta det……. Bra.

Just detta recept tar 10 minuter och kostar lite mer pengar men nu får vi sänka ribban här lite va? Man orkar inte både vara ekonomiskt smart samtidigt som man ska laga snabb jävla mat VARJE GÅNG. 

Detta behövs:

Ett paket ravioli eller tortelloni eller annan liknande pastagrej med fyllning
Tomatsås (jag gillar Keldas tomat + creme fraishe och det är även den jag använt i detta recept)
Smör (50 gram)
Champinjoner, färska (250 gram)
Vitlök
Parmesanost

Gör såhär:

  1. Kastull med vatten, låt koka upp
  2. Skölj svamp och skär upp MINST en vitlöksklyfta
  3. Stek svamp och lök i smör
  4. Kokar vattnet? Bra. I med ravioli och sätt klockan på 5 min
  5. När svampen är mjuk, häll på tomatsås och värm medan raviolin kokar
  6. KLART

Helvete vad enkelt! Varken ekologisk, ekonomiskt eller veganskt men VET DU VAD, du som blir arg nu. 99% av de som läser detta (obs ej sant, höftar bara) känner förmodligen att ”GRAAAHHIIIIIIIImmlkdjsalkdsajkldsa hur fan ska jag fixa middag ikväll OCKSÅ”. För så känner jag jävligt ofta. Och då kanske det är oki doki att man bara prioriterar att ändå laga mat öht. Och detta är faktiskt jävligt gott. Och inte så jävla ”onyttigt” (spyr på det ordet). 

böcker, pyjamas och massa gosedjur = bra kväll

Ät och njut. Bon apetit, era gullstrumpor som kämpar va?! PUSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.