”KLIPPKORT HOS VETERINÄREN”, EN GRYM TJÄNST OCH HOPPET OM EN FRISK HUND

I detta inlägg ligger ”provisionslänkar” till en app jag vill tipsa om. Det innebär att jag, om du vill ladda ner den (gratis, såklart), får en liten provision. Jag skulle aldrig tipsa om något jag inte står bakom och hade blivit väldigt glad om du ville stötta mig genom att gå via mina länkar om du är intresserad av tjänsten! Vill du veta mer om hur provisionslänkar fungerar kan du läsa om det här.

När jag skulle leta ny hund efter att Johnny dog, satte jag några punkter högst upp på prio-listan. En av de punkterna var hälsa. Jag var först inne på att ta en omplacering, där kan man ju tydligt se vad hunden har haft och har för sjukdomar. Men det kom aldrig någon, trots ett drygt års letande. Så det blev valp.

Johnny fotograferad av Åsa Jakobsson

Jag har levt med sjuka hundar. Både rasmässigt och individ. Det är fruktansvärt. Vi åkte in och ut hos veterinären.

”Klippkort hos veterinären”

Med både rottweilern och mopsen skämtade veterinären med mig om att jag skulle haft ”klippkort” på kliniken. Vi var där orimligt ofta. Var det inte något allergiskt med rottisen så hade mopsen svamp i nosvecket eller ätit nåt dumt. Alltid var det något.

Sen blev det en kooiker men vänta lite, jag vill säga en grej till innan jag går vidare till det!

lilly norfeldt
när jag hämtade Gun, så LITEN

Nu har det funnits ett tag men jag är fortfarande väldigt glad att det kommit fler tjänster för oss som kanske är lite oroliga över hundarna. Till exempel appen FirstVet (provisionslänk), som är helt gratis för alla med svensk hundförsäkring och även för många andra djur. När jag fick veta att det fanns som en ”veterinär online” i en app så kände jag bara MEN HERREGUD, varför visste jag inte det förr? Fatta tryggheten i att kunna ringa och prata med någon helt gratis, när som helst på dygnet? Ja jag är lite nyfrälst nu men FirstVet laddade jag ner den så fort den kom. Som tur är så har Gun varit skonad från sjukdomar men jag har ändå använt appen till kostrådgivning när jag skulle byta från valp till vuxenfoder. Mycket skönt att kunna snacka med någon om det med!

Om du inte har gjort det redan, så ladda ner FirstVet här och registrera ett konto (provisionslänk, jag får en liten provision om du laddar ner via den, vilket betyder väldigt mycket för mig och min blogg!) – det är gratis att ringa FirstVet om du har en svensk djurförsäkring. Och de har öppet alltid! Oavsett du har ”klippkort hos veterinären” eller inte så är det jäkligt skönt att veta att man när som helst kan få tag på någon som kan hjälpa en.

Det jag också tycker är nice utifrån hur min vardag ser ut – alltså själv med unghund och tvååring – är att jag inte behöver åka in direkt om jag är orolig. Jag kan rådfråga hemifrån soffan. Det är faktiskt guld värt, särskilt som närmsta veterinär med öppettider över helg och kväll ligger nästan 7 mil bort.

Det finns inga garantier

Och såhär – min nya hund är en Kooiker. Och de är generellt betraktade som friska. Man kan ha otur ändå. Precis som man kan köpa en hund av en jäkligt kritiserad ras och få turen att leva länge med den. Så jobbigt är det i livet, allt går inte att räkna ut bara sådär. Men man kan öka sannolikheten. Och för mig är det en tröst.

Jag är väldigt glad att Gun varit skonad från sjukdomar och skador än så länge. Men man vet ju aldrig, jag vågar inte ropa hej.

Jag tycker att du som är på jakt efter en fyrbent kamrat verkligen ska ha detta i huvudet – köp en frisk hund. Försök åtminstone, så du har sannolikheten på din sida. Och oavsett vad – ladda ner FirstVet och skapa ett konto. Det har jag redan gjort och det känns himla skönt! Och jag blir såklart extra glad om du laddar ner via den länken, för då får jag lite provision. Som tack för tipset, eller tack för att jag tipsar om annat. Det bestämmer du själv, men jag blir i vilket fall väldigt glad och tacksam!

Ha en fin söndag och ta hand om er och vovvarna <3

(Visited 32 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Emilia 3 november, 2019 at 20:41

  Så smart app! Själv använder jag Vethem (likadan app som Firstvet) och är sjukt nöjd. Eftersom man får gratis samtal, så kan man ju faktiskt ringa om man känner sig oroad – istället för att vänta tills att det faktiskt skulle bli akut. Svårt att veta hur man ska agera vid olika tillstånd som hunden kan drabbas av, så det är så himla smart att kunna rådfråga av veterinär 🙂

  Reply
  1. Lilly 4 november, 2019 at 07:44

   Ja visst är det smidigt! För mig är det ju ett rätt stort projekt att släpa med kiddo också, så är mycket skönt om man kan slippa 😅
   Vethem har jag också hört gott om, men de har inte till alla djur va? Ska snart få katt och sen höns och vet att FirstVet har rådgivning till dem med och det är ju rätt nice 😍

   Reply
   1. Emilia 4 november, 2019 at 11:36

    Vethem hjälper hund, häst, katt, gnagare, lantdjur osv 🙂 Däremot är det bara gratis rådgivning om man har Agria (Firsvet erbjuder ju det för alla försäkringsbolag).

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.