3 VANLIGA MISSTAG NÄR DU TRÄNAR INKALLNING

Jag har nästan alltid min hund lös. Då gäller det att ha bra inkallning och bra följsamhet! Och jag tänker mycket på detta nu eftersom jag håller på med en onlinekurs om just att ha hunden lös – och tänkte bjussa på några tips! Eller ja, misstag jag ofta ser. Och vad du kan göra istället!

inkallning

Du tränar på fel sak (be inte hunden sitta!!)

En sak i taget. Din hund kom rusandes till dig när du ropade. Varför tjatar du då om att den ska sitta?

Okej, jag fattar tanken. Men jag tänker att man får dela upp det! En sak i taget: jag tränar inkallningen separat och sitta separat. Sen när båda delarna är superkul – DÅ kan jag sätta ihop dem!

Din hund vet vad du har att erbjuda

Ja jag vet det är praktiskt med torrfoder eller leversnittar i fickan… Men om du alltid har det – hur svårt tror du din hund har att välja mellan att jaga hare och din inkallning?

Du behöver ha en liten vektygslåda med kul grejer! Särskilt när du kommit en bit i träningen – när hunden fattar hur kul det är att få en korvbit när du ropat så behöver du variera! Hunden ska ju inte veta vad för nåt kul du ska hitta på nästa gång.

Då blir det mycket svårare att välja bort dig!

Du låter hunden göra fel

Hunden lär sig av det den gör. Vare sig vi vill eller inte. Om den lär sig att man kan strunta i inkallningen och fortsätta springa runt och ha kul… Ja då är det ju inte så kul för dig.

Ha hellre koppel och lina på och TRÄNA innan du använder. En bra regel är faktiskt exakt det: träna mycket, använd lite.

inkallning

Här hittar du kursen förresten – den är inte egentligen till salu än men jag har gjort ett alternativ för förköp för er som är riktigt taggade. Billigare men så får man vänta tills den släpps officiellt innan innehållet kommer synas. Bra deal tycker jag i alla fall. Så är du sugen så haffa en plats här direkt vettja! Skriv ETTAPAX som kupongkod :*

Vi hörs snart igen! PUSS

(Visited 181 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Hemsida 4 november, 2020 at 12:53

    Älskart

    Ha det gött
    K I

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.