AKTIVERING: 5 snabba tips för en trött och nöjd hund!

Aktivering ger hunden mening. Om hunden inte aktiveras är risken stor att den hittar på egna uppdrag: skällande, dragande på promenaden, tuggande. Aktivering är som hjärngympa och det behöver alla hundar. Vissa dagar kan man göra mycket, andra inte. Videon nedan listar 5 snabba tips för de dagar då man inte kan göra nästan något alls. Dessa snabba aktiveringstips fungerar utmärkt som nödlösning! Man kan givetvis använda dem annars med, det är ju bara bonus.

För lite aktivering är ett vanligt problem!

Ett av de vanligaste problemen hundägare har nu för tiden är ju just koppeldragande. Och enligt mig är en vanlig orsak till detta att hunden är just understimulerad. Om den är hemma själv hela dagen och sen får en endaste koppelpromenad på eftermiddagen – och ingen annan aktivering – då kommer den att behöva ta ut ALL sin uppdämda energi på den promenaden! Inte konstigt att den drar då!

Om man har mer tid så är dog parkour en kanongrej att komplettera promenaderna med. Det har jag skrivit mer om här. Det hela handlar om att hunden får göra saker, inte bara gå promenad. NI ska gå TILLSAMMANS. Jag brukar tycka att hundar är mer mottagliga för till exempel dog parkor när de redan är lite aktiverade. Då har de inte lika fullt upp att ha koll på omgivningen, helt enkelt!

dogparkour aktivering

Även Åsa Jakobsson har skrivit mycket bra om detta, spana in det här till exempel! Och om du tycker att jag tar fina bilder så är det tack vare Åsas grymma guidning såååååååå kolla hennes bok hallå? På klickerförlaget! SÅ BRA är hon! Är så stolt över att få jobba med henne <3

Har du något mer tips på hur man snabbt och enkelt kan aktivera sin hund? Skriv gärna en kommentar och berätta för mig! 

Vi hörs snart igen!

Lilly


Läs mer om aktivering:

Lär hunden att spåra efter din lukt

Aktivering utan godis

1 Comment

  1. Pingback: BEBIS OCH HUND: HUR INTRODUCERAR MAN BÄST? • Tormarpa Lilly

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte.